Unge byggeledere om stort projekt: Det har været enormt lærerigt

CG Jensen afleverede for nylig det 37.500 kvadratmeter store bolig- og erhvervskompleks Rødovre Port. To unge byggeledere fortæller her, hvordan et godt kollegialt miljø blev afgørende for en god aflevering.

CG Jensens medarbejdere har i totalentreprise opført et helt nyt bolig- og erhvervsområde op til Rødovre Station. Alle anlægs-, funderings-, jord-, kloak-, beton-, og stålarbejder er udført i egenproduktion – og CG Jensens division Byggeri Øst har stået for byggestyringen af de i alt 534 lejeboliger. To unge byggeledere har været med i den lærerige proces.

”Jeg tror, at én af de mange ting, som virkelig har fungeret på Rødovre Port, har været, at vi har arbejdet sammen som et hold. Vi har løftet hinanden op og arbejdet som én enhed. Samtidig har der også været en stor grad af frihed, der har gjort, at man er blevet presset ud i situationer, hvor beslutninger skulle tages og kampe skulle vælges. Dette er helt klart også en af de ting, som har gjort, at jeg har haft en så eksponentiel udvikling på læringskurven – og det har virkelig gavnet mig at sidde sammen med så dygtige og erfarne mennesker”, siger byggeleder Casper Sejer Andersen, der også fortæller om de mange problematikker, han har skullet tage stilling til.

”Der har været mange grænseflader, der har skullet udforskes – og mange arbejdsopgaver, der har krævet en masse spørgsmål, men der har altid været plads til det og jeg vil gerne rose alle mine kollegaer for at have lysten og tiden til at lære fra sig og hjælpe mig så langt, som jeg er kommet – ikke mindst projektchefen Klaus Mels har været utrolig god til at skubbe mig ud over kanten på de rigtige tidspunkter og jeg har haft følelsen af, at han har været klar til at gribe mig, hvis jeg er trådt totalt ved siden af. Jeg har haft de rigtige rammer omkring mig, der har gjort, at jeg har formået at udvikle mig som entreprenør, men også som menneske”, siger byggeleder Casper Sejer Andersen.

Han bliver bakket op af Freja Nikoline Nørgaard Thomasen, der ligeledes er relativ ny i rollen som byggeleder.

”Efter flere år på skolebænken, har jeg haft meget glæde af at starte på en byggeplads, hvor der har været tid og plads til alle mine spørgsmål. Jeg har draget fordel af erfarne kollegaer, som ved, hvordan der bygges i praksis og ikke kun teoretisk. Det kollegiale miljø på Rødovre Port har været behageligt og har givet ro i maven, så man trygt kan være sig selv og stille spørgsmål og fokusere på sin læring. Jeg har specielt været glad for det gode samarbejde, når vi op til aflevering har kæmpet hen imod et fælles mål.”

Tradition for at lære fra sig

CG Jensen har en lang tradition for at lære fra sig – hvad enten det gælder ingeniørpraktikanter, studentermedhjælpere og nyuddannede, da man gerne vil være med til at præge fremtidens byggestyrere.

”Vi synes, det giver god værdi at kunne være med til at præge den unge generation – og vi kan helt klart også opfordre til at tage praktikanter. De bliver dygtigere og vores medarbejdere får også meget igen. Med de unge byggeledere på Rødovre Port har vi nydt, at de har taget ansvar og ejerskab for de opgaver, de har påtaget sig. De har tænkt fremad og kigget gennem forruden”, siger Claus Baumann.

Og netop det med at tænke fremad og forsøge at være et skridt foran har gjort en forskel.

”I ugerne op til afleveringen af den sidste bygning begyndte vi at træde på speederen og komme godt fra start. Det gav mere plads til vores underentreprenører og det gav dem ro til at udføre deres opgaver. Samtidig fik vi mere tid og et bredere overblik over mangler – og vi var derfor hele tiden et skridt foran og klar til at tage de udfordringer, der måtte komme”, siger byggeleder Casper Sejer Andersen, der har lært, at god kommunikation er nøglen til at samarbejde.

”Det er vigtigt at få inddraget alle i hele projektet, da det skaber en bredere forståelse for de ting, som der bliver snakket om og det giver en finger på pulsen. Det skal samtidig også være sjovt at gå på arbejde og det har det altid været for mig. Jeg elsker at udvikle mig og jeg lærer noget nyt hver dag.”

Rødovre Port står nu færdigt og rummer udover boliger også butiksstrøg, kontorer, forretninger, parkeringskælder samt en gangbro. Lejlighederne er af varierende størrelse, så der er plads til både studerende, singler, par og børnefamilier.